Duurzaam ondernemen

Wij vinden het belangrijk om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Dat betekent nadenken over onze impact op het milieu. Wij vinden het onze plicht als e-commercebedrijf om zo transparant mogelijk te zijn, ook wat betreft de milieu-impact van onze activiteiten. Een belangrijk onderdeel daarvan is de manier waarop onze gereedschappen worden vervoerd naar ons distributiecentrum en hoe onze pakketten bij onze klanten worden bezorgd.
Duurzaam zijn betekent voor ons voortdurend streven naar nieuwe efficiënte manieren van inkopen, verpakken en bezorgen om de impact op het milieu te beperken.

Importeren
De meeste gereedschappen en accessoires die wij verkopen worden per luchtvracht geïmporteerd vanuit Amerika naar Amsterdam. De dozen en pallets worden vanuit de luchthaven vervoerd naar ons distributiecentrum in Breda. Andere producten, die wij kopen in Europa, worden vervoerd over de weg. De CO2-uitstoot die deze transporten veroorzaken wordt meegenomen in onze jaarlijkse CO2-uitstoot compensatie.

Bezorgen
De CO2-uitstoot voor de bezorging van één pakket binnen Europa is bij ons gemiddeld 1.000 gram CO2. Onze transporteur DPD zorgt voor een klimaat neutrale verzending, maar desondanks nemen wij onze totale CO2-uitstoot voor de bezorging van onze pakketten ook mee in onze jaarlijkse CO2-uitstoot compensatie.

Verpakken
In ons magazijn hebben we veel te maken met allerlei verpakkingsmaterialen, zowel van papier als plastic. Al ons afval wordt strikt gescheiden en op de juiste manier verwerkt, zodat alle materialen weer recyclebaar zijn. Voor het stevig en veilig verpakken van onze producten kiezen wij voor papieren vulmateriaal. Het papier is herbruikbaar, goed te recyclen en zo een milieuvriendelijk opvulmateriaal.
Onze verzenddozen zijn van duurzaam FSC-karton volgens het cradle-to-cradle principe. Dat houdt in dat grondstoffen hergebruikt zonder dat de waarde verloren gaat. Zo weten we zeker dat een gekapt bos weer in ere wordt hersteld.

Compensatie Milieu-impact
CO2-compensatie is geen doel, maar een middel om de uitstoot die we nu nog niet kunnen vermijden te compenseren. Wij zijn er ons van bewust dat CO2-compensatie geen oplossing is voor het klimaatprobleem, maar het is nog altijd beter dan niets doen.

Met behulp van een CO2-calculator maken wij jaarlijks een berekening van de CO2 die wij uitstoten door onze activiteiten. Deze uitstoot compenseren wij door een gecertificeerd project te ondersteunen, waarmee de CO2-uitstoot elders wordt verminderd.

 • Onze CO2 emissie in 2020 was 118 ton. Deze uitstoot is gecompenseerd door het steunen van het FairClimateFund project voor schonere cookstoves voor koffieboeren in Ethiopië, een Fairtrade gecertificeerd project (Gold Standard).
  Bekijk ons certificaat 2020 en lees meer over het project op FairClimateFund
 • Onze CO2 emissie in 2021 was 116 ton. Deze uitstoot is gecompenseerd door het steunen van het FairClimateFund project voor een 100% duurzame en schone manier van koken op biogas in India, een Fairtrade gecertificeerd project (Gold Standard).
  Bekijk ons certificaat 2021 en lees meer over het project op FairClimateFund
 • Onze CO2 emissie in 2022 was 141 ton. Deze uitstoot is gecompenseerd door het steunen van het FairClimateFund project voor een 100% duurzame en schone manier van koken op biogas in India, een Fairtrade gecertificeerd project (Gold Standard).
  Bekijk ons certificaat 2022 en lees meer over het project op FairClimateFund
 • Onze CO2 emissie in 2023 was 134 ton. Deze uitstoot is gecompenseerd door het steunen van Trees for All voor duurzaam aanplanten van bomen en bossen wereldwijd, gecertificeerd door Plan Vivo.
  Bekijk ons certificaat 2023 en lees meer over de projecten op Trees-for-All

2023 Certificate Trees for All