Duurzaam ondernemen

Wij vinden het belangrijk om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Dat betekent nadenken over onze impact op het milieu. Wij vinden het onze plicht als e-commercebedrijf om zo transparant mogelijk te zijn, ook wat betreft de milieu-impact van onze activiteiten. Een belangrijk onderdeel daarvan is de manier waarop onze gereedschappen worden vervoerd naar ons distributiecentrum en hoe onze pakketten bij onze klanten worden bezorgd.
Duurzaam zijn betekent voor ons voortdurend streven naar nieuwe efficiënte manieren van inkopen, verpakken en bezorgen om de impact op het milieu te beperken.

Importeren
De meeste gereedschappen en accessoires die wij verkopen worden per luchtvracht geïmporteerd vanuit Amerika naar Amsterdam. De dozen en pallets worden vanuit de luchthaven vervoerd naar ons distributiecentrum in Breda. Andere producten, die wij kopen in Europa of Rusland, worden vervoerd over de weg. De CO2-uitstoot die deze transporten veroorzaken wordt meegenomen in onze jaarlijkse CO2-uitstoot compensatie.

Bezorgen
De CO2-uitstoot voor de bezorging van één pakket binnen Europa is bij ons gemiddeld 1.000 gram CO2. Onze transporteur DPD zorgt voor een klimaat neutrale verzending, maar desondanks nemen wij onze totale CO2-uitstoot voor de bezorging van onze pakketten ook mee in onze jaarlijkse CO2-uitstoot compensatie.

Verpakken
In ons magazijn hebben we veel te maken met allerlei verpakkingsmaterialen, zowel van papier als plastic. Al ons afval wordt strikt gescheiden en op de juiste manier verwerkt, zodat alle materialen weer recyclebaar zijn. Voor het stevig en veilig verpakken van onze producten kiezen wij voor papieren vulmateriaal. Het papier is herbruikbaar, goed te recyclen en zo een milieuvriendelijk opvulmateriaal.
Onze verzenddozen zijn van duurzaam FSC-karton volgens het cradle-to-cradle principe. Dat houdt in dat grondstoffen hergebruikt zonder dat de waarde verloren gaat. Zo weten we zeker dat een gekapt bos weer in ere wordt hersteld.

Compensatie Milieu-impact
We maken jaarlijks een berekening van de CO2 die wij uitstoten door onze activiteiten met behulp van de CO2-calculator van het FairClimateFund. Deze uitstoot compenseren wij door een Fairtrade gecertificeerd project te steunen, waarmee elders CO2 uitstoot wordt verminderd.

  • Onze CO2 emissie over 2020 was 118 ton. Deze uitstoot is gecompenseerd door het steunen van het FairClimateFund project voor schonere cookstoves voor koffieboeren in Ethiopië. Lees hierover meer op FairClimateFund.


2020 Certificate Fair Climate Fund

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »